注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

莎莲娜's Blog

傻妹的世界

 
 
 

日志

 
 

黑色星期三  

2009-08-19 19:13:38|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

今天翻到支行,冇野做,唯有睇录像,仲要系睇成日个种啊~~~8点半开始睇,9点就开始眼训喇。

唔理,傾計,用书包遮住玩P仔!!!

下午2点,继续开始睇,闷死人喇,继续傾計!!!

睇到4点几,人事部嘅靓女突然走过黎,话黄行长要见我。“WHAT?!”

一去到,三位阿婶坐响度,一开口就问我系咪识跳舞,我梗系话唔识啦。呢轮间间支行都要排练节目,为咗10月个show,而我地北京路支行就系跳舞。

要我做一个动作,我就专登企唔稳。

问我有无学过跳舞,我就话“冇!因为一直都系肥妹仔,所以唔敢参加舞蹈个D野!”

之后,韵莹都要落埋黎俾佢地睇。

唉,D阿婶话我:“你D五官好啊,化咗妆仲似新疆妹啊!!”

shit!!!我最憎新疆妹咖喇,仲要话我似?!以前都俾人话过我似印度妹,都还好少少,宜家仲要话我似个贼?!

科长,你要帮吓我地,同行长讲我地要培训,冇时间练舞啊~~~呢D野,有得第一次,就有第二次咖喇。

唔好打俾我,千其唔好打俾我,我星期日唔要翻支行试镜~~~

以后做人一定要低调,上次讲过识打羽毛球,就即刻俾人叫我去打,工会还好,容易拒绝,但今次系行长嘛~~~

我不要做新疆妹!!!!!!!!!!!

 

  评论这张
 
阅读(20)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017